Wiercinski Studio tops concrete equestrian centre with mono-pitch roof

A mono-pitch roof and uncooked materials finishes characterise Horse Home, an equestrian centre that structure follow Wiercinski Studio has added to a steady in rural Poland.

Situated at an area steady within the village of Jaroszewo, the concrete construction references surrounding industrial buildings and comprises a breeding and coaching house for horses.

Wiercinski Studio has created an angular equestrian centre in Poland

“The village is constructed up with homes and farm buildings with diversified supplies, shapes and scales of roofs,” Wiercinski Studio founder Adam Wiercinski instructed Dezeen.

“There are picturesque fields throughout, lower by the close by expressway. The Horse Home matches right into a densely built-up plot with a home, current stables and farm buildings,” he continued.

Concrete exterior of Horse House by Wiercinski Studio
Horse Home has a concrete construction

Horse Home has a strengthened concrete body, which has been left uncovered in locations and infilled with concrete blocks. This attracts on the uncovered concrete used within the surrounding buildings.

“There are lots of previous, unplastered buildings within the space with seen concrete parts, which is because of financial circumstances,” mentioned Wiercinski. “Horse Home interprets this panorama in a up to date manner and the concrete blocks and their association check with the brick facades.”

Stable by Wiercinski Studio
Concrete blocks slot between the uncovered body

The studio topped the majority of the constructing with a big mono-pitched roof, whereas a smaller adjoining construction containing eighteen stalls for horses has a roof sloping in the wrong way.

These echo the rooflines of the 2 current steady buildings between which Horse Home sits. The roofs are supported on timber beams, which have been left uncovered internally.

Training hall of Horse House by Wiercinski Studio
There’s a full-size coaching corridor

“The ridge of the constructing was moved to create mono-pitched roofs over inner areas of various heights,” the studio defined.

“The decreasing of the roof over the stables matched the constructing in scale to the previous stables and created a human-like walkway between.”

Horse Home’s┬áservices embrace a full-size coaching corridor fitted with obstacles, a warehouse, a space for storing for coaching tools, and a social space comprising a kitchen and examine.

Situated within the taller portion of the constructing, the coaching corridor is lit by a polycarbonate skylight. A mezzanine degree above the social areas presents a viewpoint over the coaching house.

Horse riding inside Horse House by Wiercinski Studio
Wood room beams are left uncovered

“The polycarbonate is nice at lighting the corridor from the south, as a result of it breaks up and lets smooth gentle into the inside with out creating sharp chiaroscuro on the bottom, which might scare horses,” mentioned Wiercinski.

“It’s a matte floor that can also be secure for birds and within the night the constructing shines gently like a lantern.”

Social spaces at Polish equestrian centre
There are social areas overlooking the corridor

Within the social areas, the ground has been coated in gray terrazzo tiles that mimic the concrete partitions, whereas a plywood ceiling provides a way of heat to the rooms.

Bespoke metal and timber furnishings created by native craftsmen characteristic all through the social areas, together with lighting, tables, cabinets and benches, alongside saddle-shaped hangers and racks for equestrian helmets.

Different steady services lately featured on Dezeen embrace a timber steady in Kyoto that celebrates conventional Japanese carpentry and a rectilinear equestrian centre in Mexico.

The images is by ONI Studio.