Ten residential interiors bolstered by uncovered wood beams

From a refurbished condominium in Barcelona to the house of an architectural designer in London, our newest lookbook rounds up 10 interiors that commemorate the tactility of uncovered wood beams.

Beams are joists that assist a constructing’s ceiling or roof. Quite than protecting the inside beams, the designers beneath have left them as they have been initially constructed, giving the properties a country but industrial really feel.

Inside designers from Japan to Australia have integrated uncovered beams and columns of their tasks, typically integrating the present wood constructions with up to date components resembling cabinetry, shelving items and lighting.

That is the most recent in our lookbooks collection, which supplies visible inspiration from Dezeen’s archive. For extra inspiration see earlier lookbooks showcasing gardens with swimming swimming pools, steely kitchens and interiors with a pure and calming natural fashionable design.


Picture is by Alice Gao

Morehouse, US, by James Veal and Christine Stucker

Renovated by Brooklyn studio Stewart-Schafer for the corporate’s co-founders, this dwelling in Connecticut is designed to mirror the 18 acres of woodland that encompass it.

The studio opted to fill the house with Japandi fashion decor and a pure, woody color palette to enhance the present wood flooring, ceilings and different joinery.

Discover out extra about Morehouse ›


The Barn by La Firme
Picture is by Ulysse Lemerise

The Barn, Canada, by Louis Beliveau

Nestled right into a hillside in Mansonville, Québec, The Barn is a three-storey constructing that Montreal designer Louis Beliveau of La Firme studio transformed from a decrepit constructing into a vacation dwelling for 2 metropolis dwellers.

The 418-square-metre, light-filled inside has white oak flooring, white-washed wooden partitions and uncovered wooden beams all through, which the designers selected to maintain the property’s “rustic character”.

Discover out extra about The Barn ›


The Bookcase by Nook Architects
Picture is by Nieve I Productora Audiovisual

Bookcase, Spain, by Nook Architects

This Barcelona condominium refurbished by Nook Architects was designed to permit gentle to circulate by means of your entire house. A central lightwell casts daylight into the toilet, kitchen and storage rooms whereas Crittal glass partitions bordering the master suite give the occupants some privateness whereas they sleep.

The condominium’s authentic vibrant tile flooring, which the studio uncovered in the course of the restoring, completes the house.

Discover out extra about Bookcase ›


Chelsea Loft by Worrell Yeung and Jean Lin
Picture is by Eric Petschek

Chelsea Loft, US, by Worrell Yeung

Timber columns, beams and ceiling joists have been left uncooked and uncovered on this Manhattan loft that Worrell Yeung renovated for an artist with an eclectic artwork assortment.

A part of the playful overhaul additionally concerned putting in new items of Cassina furnishings, portray the partitions and ceiling white and including reclaimed pine wood flooring.

Discover out extra about Chelsea ›


A grey toned kitchen and dining area in an apartment
Picture is by Adrian Gaut

Vipp Studio, US, by Vipp

Danish design firm Vipp’s pared-back aesthetic characterises this showroom-cum-apartment in Tribeca, which serves because the founder’s pied-à-terre once they go to New York.

Set in a former manufacturing facility that dates again to 1883, the showroom is clad in a impartial grey-beige paint that matches the gray mushy furnishings within the absolutely useful front room and bedrooms.

Discover out extra about Vipp Studio ›


Collage House by Jonathan Tuckey Design
Picture by James Brittain

Collage Home, England, by Jonathan Tuckey Design

Architectural designer and founding father of Jonathan Tuckey Design, Jonathan Tuckey selected “easy and on a regular basis” supplies in his renovation of this Nineteenth-century metal workshop to create a characterful London dwelling for his household and their canine.

The designer determined to revive the unique beams within the ceiling and left the naked brick partitions tarnished with black marks so as to add to the weathered look.

Discover out extra about Collage Home ›


End the Roc by Nook Architects
Picture is by Yago Partal

Finish of the Roc, Spain, by Nook Architects

Located inside an condominium constructing within the gothic quarter of Barcelona, Finish of the Roc options various quirky designs together with geometric patterned ground tiling, a 40-year-old wall protecting and authentic wood ceiling beams.

Different surfaces and furnishings that Nook Architects selected to flesh out the condominium have been crafted from oak or painted black to create a way of cohesion.

Discover out extra about Finish of the Roc ›


Gowanus Loft by General Assembly
Picture is by Joe Fletcher

Gowanus Loft, US, by Basic Meeting

New York studio Basic Meeting intentionally left the chunky timber columns and beams uncovered in the course of the renovation of this condominium in Brooklyn, sanding them down to reveal extra of the unique woodwork.

Whereas an effort was made to retain the character of the previous textile mill, the studio added lighter touchers to the house by means of gray tilting within the kitchen, polished concrete flooring and rift white oak cabinetry.

Discover out extra about Gowanus Loft ›


Y-House by Kwas
Picture is by Koichi Torimura

Y Home, Japan, by Studio Kwas

A number of hanging units of angular spruce wooden columns protrude like tree trunks all through Y Home, a two-storey metropolis dwelling in Kamakura designed for a household of 5. Three units fill the open plan dwelling space, which has a eating room, lounge and kitchen.

The open plan design continues on the second ground of the home, the place pine beams and diagonal columns create playful partitions that divide the sleeping and play areas.

Discover out extra about Y Home ›


Calistoga Residence by Germia Design and Wade Design Architects
Picture is by Suzanna Scott Images

Calistoga Residence, US, by Wade Design Architects and Geremia Design

The vineyards, barns and farmhouses of northern California’s wine city Napa Valley knowledgeable this wood-clad dwelling designed by American studios Wade Design Architects and Geremia Design.

Awash with white partitions and pale tones set off in opposition to darker tiled flooring and black window frames, the house is full of antiques that the consumer collected over a few years.

Discover out extra about Calistoga Residence ›

That is the most recent in our collection of lookbooks offering curated visible inspiration from Dezeen’s picture archive. For extra inspiration see earlier lookbooks showcasing parquet flooring, terrazzo flooring and wood-clad kitchens.